Εδώ παίζουμε Επιτραπέζια - Σκάκι
στα Νότια Προάστια

Πρωτάθλημα με έπαθλο 300€ μετρητά από το Board South και το Meeple on Board

Πότε και πώς
Παίζετε όποιο παιχνίδι θέλετε, στο μαγαζί, με την παρέα σας και με λίγες νίκες πάτε τελικούς. Το πρωτάθλημα τρέχει όλο το χρόνο. Αφορά ηλικίες 13+(ή Β Γυμνασίου και πάνω).

Έπαθλο
To Board South και το Meeple on Board θα βραβεύσουν τον μεγάλο νικητή του πρωταθλήματος με 300€ μετρητά. Το Meeple on Board προσφέρει τα άλλα 150ευρώ, για να χτυπήσει κόκκινο το θερμόμετρο, στους τελικούς!

Βαθμολογία στο πρωτάθλημα
Ο τρόπος βαθμολόγησης σε αυτό το ετήσιο πρωτάθλημα, επιτρέπει στους συμμετέχοντες να έχουν ίδιες πιθανότητες να ανέλθουν στις πρώτες θέσεις. Χρησιμοποιούμε ένα δικό μας σύστημα ELO βαθμολόγησης, που δίνει δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μπαίνουν στο πρωτάθλημα όποτε θέλουν με μέση θέση βαθμολογίας, και αν παίζουν καλά να έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στις πρώτες θέσεις, ακόμα και με λίγα παιχνίδια.

Το ELO
Το σύστημα ELO, είναι ένα σύστημα βαθμολόγησης, που χρησιμοποιείται κυρίως στο σκάκι και σε παιχνίδια 2 παικτών. Με αυτό το σύστημα όλοι ξεκινάνε από μια μέση βαθμολογία. Όταν κερδίζετε ανεβαίνετε και όταν χάνετε πέφτετε.

Το δικό μας σύστημα ELO
Το δικό μας σύστημα αφορά επιτραπέζια πολλών παικτών. Αφού ολοκληρωθεί ένα παιχνίδι το σύστημα υπολογίζει όλους τους συνδυασμούς μεταξύ των παικτών, σαν να παίζαν δυάδες. Οι αυξομειώσεις πόντων από αυτές τις δυάδες αθροίζονται και ενημερώνεται το σκορ του παίκτη στο πρωτάθλημα. Σε κάθε δυάδα συνυπολογίζεται ποιος είχε μεγαλύτερη βαθμολογία πριν. Αν για παράδειγμα, ο μέχρι πρότινος πιο καλός από μια δυάδα ξαναβγεί πιο πάνω θα πάρει λιγότερους πόντους. Αν ο πάει καλύτερα ο μέχρι πρότινος πιο κατω θα πάρει περισσότερους.

Τελικοί
Οι 8 καλύτεροι θα πάνε τελικό. Θα χωριστούν σε 2 γκρουπ των 4. Στους τελικούς θα διαλέγει κάθε παίκτης ένα παιχνίδι από τα διαθέσιμα στο κατάστημα και θα παίζονται μέχρι 4 διαφορετικά παιχνίδια(με μέγιστη διάρκεια 30λεπτά/παίκτη) το κάθε γκρουπ. Όχι το ίδιο 2 φορές. Οι 2 καλύτεροι από κάθε γκρουπ παίζουν τελικούς με το ίδιο σύστημα.

Κανόνες γενικοί
- Για να καταγραφεί ένα παιχνίδι θα πρέπει να συμφωνήσουν οι μισοί.
- Αν όλοι οι παίκτες έχουν καταγράψει αγώνες στο πρωτάθλημα θα πρέπει συντρέχει σοβαρός λόγος για να μην καταγραφεί. Θα πρέπει να συζητηθεί με τον υπεύθυνο του καταστήματος.
- Αν κάποιος έχει ένσταση για κάτι που δεν πήγε καλά στους κανόνες πρέπει να το πει αμέσως και όχι στο τέλος. Αν οι μισοί συμφωνήσουν με την ένσταση, δεν θα μετρήσει. Στο τέλος αν το λάθος είναι αποδεκτό από τους μισούς μπορεί να καταγραφεί.
- Αν κάποιος από την ομάδα παίζει το παιχνίδι για πρώτη φορά, μπορεί να ζητήσει να μην καταγραφεί.

Κανόνες για το πως θα μπείτε στους τελικούς
- Οι συμμετέχοντες οφείλουν να παρακολουθούν την ιστοσελίδα μας και το facebook γκρουπ μας, για ανακοινώσεις σχετικά με το πρωτάθλημα. Θα επικοινωνήσουμε με όσους πέρασαν τελικό τηλεφωνικά, αλλά δεν ευθυνόμαστε για λάθος τηλέφωνα ή λάθη στην επικοινωνία. Οφείλουν και οι συμμετέχοντες να επικοινωνήσουν όταν δουν τις σχετικές ανακοινώσεις.
- Για τα δώρα που θα μοιραστούν το 2019, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν παίξει 5 παιχνίδια στο μαγαζί, για να πάρουν μέρος στους τελικούς.
- Η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και οι τελικοί είναι προγραμματισμένα για πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου.
- Το κατάστημα διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει την ημερομηνία ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και την τελική ημερομηνία των τελικών, για κάποια άλλη στιγμή μέσα στο έτος.
- Το κατάστημα διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τους κανονισμούς των τελικών για πιο δίκαιη διεξαγωγή. Η αξία του δώρου δεν θα γίνει μικρότερη.
- Η ημερομηνία που θα κλειδώσουν οι βαθμολογίες θα ανακοινωθεί ένα μήνα πριν. Οι τελικοί θα γίνουν 2 εβδομάδες μετά το κλείδωμα της βαθμολογίας.
- Η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και οι τελικοί είναι προγραμματισμένα για πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου.
- Οι τελικοί θα ολοκληρωθούν σε 2 διαδοχικές Κυριακές. Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες θα πρέπει οι υποψήφιοι να δεσμευτούν ότι θα είναι διαθέσιμοι και τις 2 Κυριακές.

Κανόνες διεξαγωγής τελικών
- Όλοι θα ξεκινήσουν από ίδια βαθμολογία στους τελικούς
- Θα συλλέγουν πόντους από τα 4 παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο
- Η σειρά που θα παίζονται τα 4 παιχνίδια θα καθορίζεται από τις συμμετοχές των παικτών που τα προτείνουν. Τελευταιο αυτού με τις περισσότερες συμμετοχές. Προτελευταίο αυτό που είναι δεύτερος σε συμμετοχές κτλπ
- Όλες οι ισοβαθμίες κερδίζονται από αυτόν που έχει τις περισσότερες συμμετοχές.