Εδώ παίζουμε Επιτραπέζια - Σκάκι
στα Νότια Προάστια

Πρωτάθλημα για όλους! Μπείτε οποιαδήποτε στιγμή! Τι και πως;

Μπείτε με ίσες πιθανότητες οποιαδήποτε στιγμή στο πρωτάθλημα
Μπορείτε να πάρετε μέρος όποτε θέλετε σε στο πρωτάθλημα. Αφορά ηλικίες 13+(ή Β Γυμνασίου και πάνω). Ο τρόπος βαθμολόγησης σε αυτό το ετήσιο πρωτάθλημα, επιτρέπει στους συμμετέχοντες να πάρουν μέρος όποτε θέλουν και για όσα παιχνίδια θέλουν και να έχουν ίδιες πιθανότητες να ανέλθουν στις πρώτες θέσεις. Χρησιμοποιούμε ένα δικό μας σύστημα ELO βαθμολόγησης, που δίνει δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μπαίνουν στο πρωτάθλημα όποτε θέλουν με μέση θέση βαθμολογίας, και αν παίζουν καλά να έχουν τη δυνατότητα να ανέλθουν στις πρώτες θέσεις, ακόμα και με λίγα παιχνίδια.

Για το πρωτάθλημα
Κάθε χρόνο διεξάγεται ετήσιο πρωτάθλημα με δώρα για τον νικητή. Το πρωτάθλημα χρησιμοποιεί μια λίστα κατάταξης που θα ενημερώνεται από κάθε παιχνίδι που παίζεται στο κατάστημα.

Το ELO
Το σύστημα ELO, είναι ένα σύστημα βαθμολόγησης, που χρησιμοποιείται κυρίως στο σκάκι και σε παιχνίδια 2 παιχτών. Με αυτό το σύστημα όλοι ξεκινάνε από μια μέση βαθμολογία. Όταν κερδίζετε ανεβαίνετε και όταν χάνετε πέφτετε.

Το δικό μας σύστημα ELO
Το δικό μας σύστημα αφορά επιτραπέζια πολλών παιχτών. Αφού ολοκληρωθεί ένα παιχνίδι πέρνουμε τις παλιές βαθμολογίες όλων των παιχτών και μετά, το σύστημα υπολογίζει όλους τους συνδυασμούς μεταξύ των παιχντών, σαν να παίζαν δυάδες. Οι αυξομειώσεις πόντων από αυτές τις δυάδες αθροίζονται και ενημερώνεται το σκορ του παίχτη στο πρωτάθλημα.

Τελικοί
Οι 8 καλύτεροι θα παίζουν κάθε χρόνο τελικούς για δώρα. Θα χωριστούν σε 2 γκρουπ των 4. Στους τελικούς θα διαλέγει κάθε παίχτης ένα παιχνίδι από τα διαθέσιμα στο κατάστημα και θα παιζονται μέχρι 4 διαφορετικά παιχνίδια(με μέγιστη διάρκεια 30λεπτά/παίχτη) το κάθε γκρουπ. Όχι το ίδιο 2 φορές. Οι 2 καλύτεροι από κάθε γκρουπ παίζουν τελικόύς με το ίδιο σύστημα. Ο νικητής αυτού του μίνι τουρνουά κερδίζει 300 € μετρητά.

Κανόνες
- Οι συμμετέχοντες οφείλουν να παρακολουθούν την ιστοσελίδα μας και το facebook γκρουπ μας, για ανακοινώσεις σχετικά με το πρωτάθλημα. Θα επικοινωνίσουμε με όσους περάσαν τελικό τηλεφωνικά, αλλά δεν ευθυνόμαστε για λάθος τηλέφωνα ή λάθη στην επικοινωνία. Οφείλουν και οι συμμετέχοντες να επικοινωνήσουν όταν δουν τις σχετικές ανακοινώσεις.
- Για να καταγραφεί ένα παιχνίδι θα πρέπει να συμφωνήσουν οι μισοί.
- Αν όλοι οι παίκτες έχουν καταγράψει αγώνες στο πρωτάθλημα θα πρέπει συντρέχει σοβαρός λόγος για να μην καταγραφεί. Θα πρέπει να συζητηθεί με τον υπεύθυνο του καταστήματος.
- Αν κάποιος έχει ένσταση για κάτι που δεν πήγε καλά στους κανόνες πρέπει να το πει αμέσως και όχι στο τέλος. Αν οι μισοί συμφωνήσουν με την ένσταση, δεν θα μετρήσει. Στο τέλος αν το λάθος είναι αποδεκτό από τους μισούς μπορεί να καταγραφεί.
- Αν κάποιος από την ομάδα παίζει το παιχνίδι για πρώτη φορά, μπορεί να ζητήσει να μην καταγραφεί.
- Για τα δώρα που θα μοιραστούν το 2019, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν παίξει 5 παιχνίδια στο μαγαζί, για να πάρουν μέρος στους τελικούς.
- Η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και οι τελικοί είναι προγραματισμένα για πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου.
- Το κατάστημα διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει την ημερομηνία ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και την τελική ημερομηνία των τελικών, για κάποια άλλη στιγμή μέσα στο έτος.
- Το κατάστημα διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τους κανονισμούς των τελικών για πιο δικαιη διεξαγωγή. Η αξία του δώρου δεν θα γίνει μικρότερη.